Valmentajien Päivä 25.9.

Syyskuun 25. päivä on merkittävä päivä kaikille urheilun ja liikunnan ystäville. Tänä päivänä vietämme Valmentajien Päivää, joka on omistettu kaikille niille ihmisille, jotka antavat ohjausta ja tukea urheilun ja liikunnan maailmassa. Päivän teemana on #kiittikoutsi, ja se liittyy Euroopan urheiluviikkoon, joka pyrkii edistämään aktiivista elämäntapaa.

Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Heidän työnsä merkitys ulottuu kauas urheilukenttien ulkopuolelle. Suomessa ja Euroopassa on lukematon määrä valmentajia, ja suuri osa heistä toimii vapaaehtoispohjalta. Valmentajien työ on usein huomaamatonta ja vaatii suurta omistautumista. Valmentajan Päivä 25.9. antaa meille tilaisuuden tunnustaa heidän arvokasta panostaan.

Tämän päivän aloite lähti liikkeelle Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa edistää myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste, opetushallitus.

Valmentajien Päivä on osa Valmentajalla on väliä -kampanjaa, joka on luonut konkreettisia toimenpiteitä valmentajien arvostuksen lisäämiseksi. Mutta miten voit osallistua tähän tärkeään päivään?

Urheilijat ja liikunnan harrastajat:

Valmentajilla on valtava vaikutus siihen, millaisiksi urheilijat ja harrastajat kehittyvät. Tämä päivä tarjoaa sinulle mahdollisuuden kiittää valmentajaasi. Mieti hetki, mikä tekee juuri sinun valmentajastasi erityisen? Mitä olet oppinut häneltä, niin urheilun kuin elämänkin saralla? Kuinka hän on auttanut sinua menestymään?

Voit kiittää valmentajaasi lähettämällä hänelle viestin, kirjoittamalla kiitoskortin tai järjestämällä yllätysjuhlan päivän treenin yhteydessä. Jos sinulla on mahdollisuus, tapaa valmentajasi kasvotusten ja kerro kiitollisuutesi. Jaa sitten tarinasi ja kiitoksesi somessa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Vanhemmat:

Jos sinulla on lapsi, joka harrastaa urheilua tai liikuntaa, mieti hetki, onko hänellä ollut tai onko hänellä juuri nyt hyvä valmentaja. Valmentajat vaikuttavat voimakkaasti lasten kehitykseen ja hyvinvointiin. Mikä tekee lapsesi valmentajasta erityisen? Mitä lapsesi on oppinut häneltä? Kuinka valmentaja on auttanut lastasi menestymään urheilussa ja elämässä?

Valmentajien Päivä tarjoaa tilaisuuden kiittää lapsesi valmentajaa. Voit tehdä sen lähettämällä viestin, järjestämällä yllätyksen päivän treenin yhteydessä tai käymällä lapsesi kanssa tapaamassa valmentajaa. Muista jakaa kiitoksesi somessa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Urheilu- ja liikuntajärjestöt:

Myös urheilu- ja liikuntaorganisaatiot voivat osallistua Valmentajien Päivään. Mieti, onko organisaatiossasi valmentajia, joita haluatte kiittää? Onko jokin erityinen valmentaja, joka ansaitsee tunnustuksen? Voisitte järjestää tapahtuman tai huomionosoituksen valmentajille. Muistakaa jakaa kiitoksenne somessa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Kiitos Valmentajille!

Valmentajien Päivä 25.9. on tilaisuus antaa takaisin niille ihmisille, jotka tekevät mahdolliseksi sen, että voimme nauttia urheilusta ja liikunnasta. Valmentajat ovat oppaita, tukijoita ja innoittajia. He ansaitsevat kiitoksemme ja arvostuksemme.

Joten tänään ja joka päivä, kiitä valmentajaasi. Heidän työnsä muuttaa elämiämme parempaan suuntaan. Yhdessä voimme tehdä Valmentajien Päivästä ikimuistoisen ja antaa takaisin niille, jotka antavat meille niin paljon. #kiittikoutsi #thankscoach #beactive

Kalevi, Suomen valmentajien artikkelia mukaillen
ylpeä valmentaja, www.beom.fi ja www.sasaja.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *