Kamppailulajit ovat edullisia harrastuksia

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon rahaa tulee kulutettua, kun lapsi harrastaa suosittua joukkueurheilua? Monille vanhemmille tämä voi olla huomattava taakka taloudelle. Mutta entäpä Taekwon-Do? Tämä perinteinen kamppailulaji voi olla yllättävän edullinen vaihtoehto verrattuna moniin suosittuihin joukkueurheilulajeihin. Tässä blogipostauksessa tarkastellaan Taekwon-Do:n kustannuksia ja vertaillaan niitä muihin harrastuksiin.

Kuukausittaiset kustannukset

Alkuinvestointina Taekwon-Do:hon tarvitset harjoituspukun, joka maksaa noin 50 euroa. On kuitenkin huomionarvoista, että puku ei ole pakollinen heti aloittaessa, joten voit harkita sen hankkimista myöhemmin. Kuukausittainen jäsenmaksu vaihtelee seurasta riippuen, mutta keskimäärin se voi olla noin 20 euroa kuukaudessa per henkilö. Tämä on usein huomattavasti edullisempaa kuin monet joukkueurheilulajit, joissa maksut voivat olla moninkertaiset.

Vyökoemaksu

Taekwon-Do:ssa eteneminen ja vyöarvon kohottaminen tapahtuu vyökokeiden kautta. Vyökoemaksu vaihtelee seurasta ja vyöarvosta riippuen, mutta se on yleensä noin 25 euroa kahdesti vuodessa. Vyökokeet ovat vapaaehtoisia, joten voit päättää, milloin haluat osallistua niihin ja maksaa kyseisen maksun.

Liiton lisenssi ja vakuutus

Suomen ITF Taekwon-Do liitto vaatii jäseniltään lisenssin ja vakuutuksen. Lisenssi maksaa noin 32 euroa vuodessa. Vakuutusmaksu riippuu henkilön iästä ja tarpeista. Lapsille yhteensä nämä kulut voivat olla noin 50 euroa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että saat kattavan vakuutuksen, joka suojaa sinua ja lastasi mahdollisten vahinkojen varalta.

Matkustaminen ja kilpaileminen

Taekwon-Do:hon liittyvät matkustuskustannukset eivät ole pakollisia. Voit harjoitella ja edetä vyöarvoissasi seurasi tiloissa. Kuitenkin, jos haluat osallistua kilpailuihin tai leireihin, saatat joutua maksamaan matkakuluja omasta pussistasi. Toisaalta monet seurat tukevat kilpailemista ja pyrkivät järjestämään yhteiskuljetuksia tai muita järjestelyjä, jotka voivat alentaa kustannuksia.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Taekwon-Do voi olla erittäin edullinen harrastus verrattuna moniin suosittuihin joukkueurheilulajeihin. Kuukausittaiset jäsenmaksut ovat kohtuullisia, ja alkuinvestointina tarvitset vain harjoituspukun, joka ei ole pakollinen heti. Vyökoemaksut ja liiton lisenssi ovat kohtuullisia, ja saat samalla hyvän vakuutuksen. Matkustamisesta aiheutuvat kulut ovat valinnaisia ja riippuvat omasta halusta ja mahdollisuuksista.

Lopuksi on syytä mainita, että Taekwon-Do tarjoaa monia muita hyötyjä, kuten itsepuolustustaitoja, itsevarmuuden kasvattamista ja fyysistä kuntoa. Näitä etuja on vaikea mitata rahassa, mutta ne tekevät Taekwon-Do:sta vieläkin houkuttelevamman vaihtoehdon.

Jos siis pohdit, mihin harrastukseen ohjata lapsesi tai olet itse kiinnostunut uudesta liikuntamuodosta, harkitse Taekwon-Do:a. Se tarjoaa edullisen ja monipuolisen vaihtoehdon, joka voi tuoda paljon iloa ja hyötyjä elämääsi.

dav

Kalevi Mannermaa
general manager
Kamppailuklubi BeSa
https://register.beom.fi
https://register.sasaja.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *