Askelottelut Taekwon-Do:ssa

Taekwon-Do on kiehtova kamppailulaji, joka yhdistää fyysisen voiman, tarkan tekniikan ja henkisen kehittymisen. Yksi sen perusharjoitteet ovat askelottelut, jotka ovat olennainen osa taistelustrategiaa. ja kehittymistä. Taekwon-Do:ssa on kolme perusharjoitetta askelotteluissa; kolmen-, kahden ja yhden askeleen ottelut. Nämä harjoitteet eivät tarkoita ainoastaan fyysistä liikettä, vaan ne heijastavat myös syvempää merkitystä ja opetuksia, joita Taekwon-Do tarjoaa.

Kalle näyttää torjuntaa K3-kuntoklubilla harjoituksissa, askelotteluharjoittelua

## Kolmen askeleen ottelu: Vakaus ja Kontrolli

Kolmen askeleen ottelu edustaa vakautta ja kontrollia Taekwon-Do:ssa. Se opettaa meille askeleen ottamisen tarkkuutta mittauksesta suoritukseen sekä harkittuja liikkeitä. Samalla tavalla kuin tarvitsemme vakaan perustan voimakkaalle potkulle, tarvitsemme myös vakautta ja kontrollia elämässämme. Kolme askelta opettaa meille maltillisuutta ja harkitsevuutta, olipa kyse sitten kamppailusta vastustajaa vastaan tai päivittäisistä haasteista elämässä.

## Kahden askeleen ottelu: Tasapaino ja Vaihtelu

Kahden askeleen ottelu tuo mukanaan tasapainon ja vaihtelun konseptin. Se opettaa meille sopeutumaan tilanteisiin ja vastaamaan muuttuviin olosuhteisiin. Taekwon-Do:ssa kaksi askelta voi olla olennainen taktiikka, joka auttaa meitä pääsemään vastustajan puolustuksen läpi. Elämässä tarvitsemme myös kykyä sopeutua ja muuttaa suuntaa tarvittaessa. Kaksi askelta opettaa meille joustavuutta ja valmiutta reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

## Yhden askeleen ottelu: Päätöksenteko ja Toiminta

Yksi askel symboloi päätöksentekoa ja toimintaa. Se edustaa rohkeutta ottaa ensimmäinen askel ja ryhtyä toimeen. Taekwon-Do:ssa yksi askel voi merkitä hyökkäystä, joka voi ratkaista ottelun voiton. Elämässäkin meidän on uskallettava ottaa riskejä ja tehdä päätöksiä, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme. Yksi askel opettaa meille päättäväisyyttä ja uskallusta tarttua tilaisuuteen. Yksi askel, yksi voitto.

Jokainen näistä harjoitteista on tärkeä Taekwon-Do:ssa sekä elämässä. Ne eivät ole vain fyysisiä liikkeitä, vaan ne sisältävät syvällisiä opetuksia, jotka voivat auttaa meitä kehittymään paremmiksi kamppailijoiksi ja paremmiksi ihmisiksi. Vakaus, tasapaino, päätöksenteko ja toiminta ovat kaikki taitoja, joita voimme soveltaa niin harjoitussalilla kuin sen ulkopuolellakin. Jokainen askel opettaa meille tärkeän opetuksen: meidän on oltava valmiita ottamaan ensimmäinen askel kohti tavoitettamme, sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin ja toimimaan päättäväisesti saavuttaaksemme menestyksen niin kamppailulajissa kuin elämässä yleensä.

Janne Hukkavaara
Kamppailuklubi Besa (Beom & Sasaja TKD)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *